Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Buchteln

Zoete gistbroodjes voor bij het ontbijt.

ca. 12 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Buchteln

Voor het deeg:

500 g bloem
7 g Dr. Oetker Gist 1 zakje
snufje zout
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
1 Xei
2 eidooiers
100 g boter of gesmolten margarine
375 ml halfvolle melk lauwwarm

Voor de vulling:

2 ml Dr. Oetker Rumaroma 1 flesje

Voor het bestrijken:

25 g boter of gesmolten margarine

Bereiding

Bereiding

1

De bloem boven een mengkom zeven en de gist er goed doorroeren. In het midden een kuiltje maken, het zout, de suiker, vanillesuiker, het ei, de eierdooiers, de iets afgekoelde boter en de melk erin doen en met de mixer, met de kneedhaken op de hoogste stand, kneden tot het deeg van de bodem loslaat en blazen vertoont.

2

Het deeg afgedekt op een warme plaats laten rijzen tot het in volume is verdubbeld. Het deeg kort kneden. Van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht een rol (doorsnede 3 cm) vormen, de deegrol in stukken van 5 cm snijden en de stukken deeg platdrukken.

3

De pruimenconfituur met het rumaroma vermengen. Het midden van elke deegrol met een lepel pruimenconfituur bedekken, de deeguiteinden op elkaar drukken en de deegrollen niet te dicht naast elkaar in een ronde ovenvaste schaal zetten en ze afgedekt op een warme plaats laten rijzen tot ze in volume zijn verdubbeld. Het deeg iets onder in het midden van een voorverwarmde oven bakken.

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmd)

Heteluchtoven: 160°C (voorverwarmd)

Baktijd: 40 - 45 min.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Buchteln

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1127kJ
269kcal
1180kJ
281kcal
Vetten 10g 11g
Koolhydraten 12g 13g
Eiwitten 31g 33g