Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Bunny cupcakes

Maak bunny cupcakes met de Bereiding voor Cupcakes van Dr. Oetker.

12 cupcakes

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bunny cupcakes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 g zachte boter (of margarine)
75 ml melk

Voor de decoratie:

1 pakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Regenboogfantasie
5 Dr. Oetker Chocofantasie
Dr. Oetker Glittersuiker
Dr. Oetker Stiften Chocolade

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 160°C // Hete lucht oven: 140°C // Baktijd: ca. 30 min.

1

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de 12 cakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor zoals aangegeven.

2

Giet de deegmix in een kom, voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 1 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de 12 cakevormpjes.

3

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 30 min. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een cupcake. De cupcakes zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn. Na het afkoelen op een rooster zijn de cupcakes klaar om te versieren!

4

Versier met Gebaksglazuur, maak konijnenoortjes met Rolfondant en Glittersuiker. Gebruik Regenboogfantasie, Chocofantasie en Chocoladestiften voor de oogjes, het neusje en de neusharen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Bunny cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 958kJ
229kcal
1274kJ
304kcal
Vetten 11g 14g
Koolhydraten 30g 40g
Eiwitten 1.8g 2.4g