Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Cake met appeltjes en rabarber

Challenge 1: bak een cake die doet denken aan je grootouders door Hap en Tap.

8 - 12 stukken

eenvoudig 50 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cake met appeltjes en rabarber

Voor de cake:

2 appels
2 stelen rabarber
200 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
200 g suiker
80 ml olie arachide
2 eieren
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
Dr. Oetker Bakspray

Voor het korstje:

30 g boter
80 g suiker
1 ei

Bereiding

Bereiding

1

Schil de appels en de rabarber en snijd alles in blokjes (niet te klein). Indien de rabarberstengels nog heel dun zijn, hoef je ze niet te schillen.

2

Roer de ingrediënten in volgorde bij elkaar en schep er de appel- en rabarberblokjes onder.

3

Bestuif de bakvorm met bakspray. Wacht 1 minuut en giet het beslag in de vorm. Bak ongeveer 50 minuten op 170° C.

Elektrisch: 170°C // Hetelucht: 170 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: 50 min.

Ondertussen, smelt de boter, maar laat niet te warm worden. Roer er de suiker en het ei bij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake wanneer de cake voor ongeveer de helft gebakken is.

Recept gemaakt door Myriam van www.hap-en-tap.be

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Cake met appeltjes en rabarber

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 956kJ
228kcal
1067kJ
254kcal
Vetten 9.1g 10g
Koolhydraten 24g 27g
Eiwitten 10g 11g