Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Cake met mascarpone en amandelschilfers

recipe-Cake met mascarpone en amandelschilfers

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

15 porties

eenvoudig 50 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cake met mascarpone en amandelschilfers

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake Natuur
175 g zachte boter
4 eieren

Voor de afwerking:

100 g poedersuiker
200 g mascarpone
1 citroensap
1 eetl. citroenrasp
50 g geschaafde amandelen

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (Elektrisch 180° C / Hetelucht 160 °C / Gas 2-3).

2

Bereid de cake natuur zoals aangegeven op de verpakking en bak in de oven gedurende 50 min.

3

Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 35 min. verder

4

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

5

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

6

Roer het citroensap, de citroenzeste en de poedersuiker door de mascarpone. Bestrijk de afgekoelde cake met de mascarponeroom.

7

Roer het citroensap, de citroenzeste en de poedersuiker door de mascarpone. Bestrijk de afgekoelde cake met de mascarponeroom.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Cake met mascarpone en amandelschilfers

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1364kJ
327kcal
1619kJ
388kcal
Vetten 25g 29g
Koolhydraten 21g 24g
Eiwitten 3.2g 3.8g