Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Cake pops

recipe-Cake pops

Cakepops kan je maken van bijna elk soort cake. Je kan hiervoor dit special een cake Bakken maar je kan ook met restjes cake werken.

15 - 20 cakepops

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cake pops

Voor het deeg:

350 g cake
30 ml sinaasappelsap

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Regenboogfantasie
Dr. Oetker Schrijfstiften en andere suikerdecoraties naar keuze

Bereiding

Bereiding

1

Bereiding deeg

Weeg de cake en voegen ongeveer 30 ml fruitsap toe per 350 gram cake. De hoeveelheid vloeistof is afhankelijk van hoe droog je cake is. Voeg niet te veel vocht toe, anders houden de cakepops niet op het cakepopstokje. Je kan natuurlijk ook botercrème of verse kaas gebruiken in plaats van fruitsap.

2

Als het deeg goed gemengd is, vormen we hiermee een rol. We snijden deze in schijven waaruit we de cakepop bolletjes vormen.

3

Decoratie

Decoratie

Zet op voorhand verschillende kommetjes klaar met hierin de suikerversieringen om de cakepops makkelijk te versieren Bereid de verschillende glazuren. Kneed ze goed en giet het glazuur in een kom. Zo kan je dit handig over de cakepops verdelen.

4

Dip het stokje kort in het glazuur voor je dit in de cakepop steken. Hierdoor blijft de cakepop beter op het stokje. Bedek de cakepop met glazuur. Versier de cakepops onmiddellijk terwijl het glazuur nog vochtig is. Leg ze op een stukje bakpapier of steek ze in een glas zodat ze kunnen drogen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Cake pops

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 196kJ
280kcal
837kJ
1195kcal
Vetten 4.9g 21g
Koolhydraten 11g 46g
Eiwitten 1.1g 4.5g