Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cappuccino brownies

Lekker en eenvoudig voor bij de koffie!

16 porties

eenvoudig 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cappuccino brownies

Voor de brownies:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml zonnebloemolie
3 eieren
50 ml water
80 g gehakte amandelen of macadamianoten

Voor de cappuccinotopping:

1 verpakking Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème
100 g zachte boter
125 ml melk
2 eetl. oploskoffie

Voor het bestrijken:

100 g abrikozenconfituur

Voor het bestrooien:

een beetje cacaopoeder
een beetje poedersuiker

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 160°C // Heteluchtoven: 140°C // Gasoven: stand 1 - 2 // Baktijd: ca. 40minuten

1

Voor de brownie:

Verwarm de oven voor. Maak van bakpapier een bakvorm met een opstaand randje (uit aluminiumfolie) van 20 x 30 cm op de bakplaat.

2

Giet de deegmix in een mengkom en voeg er de olie, de eieren en het water aan toe. Meng het geheel met de mixer tot een glad deeg. Voeg als laatste de amendelen toe en meng deze kort onder het deeg. Giet het deeg in de bakvorm en strooi er het chocoladeschaafsel uit de verpakking over. Zet de vorm in de oven en laat ca. 40 min. bakken.

Gaarproef:

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder.

3

De cappuccinotopping:

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Voeg de oploskoffie toe en klop de massa in ca.1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

4

Bestrijk het gebak met de warmgemaakte en gezeefde abrikozenconfituur. Verdeel vervolgens de cappuccionotopping over het gebak. meng het cacaopoeder met de poedersuiker en zeef dit over de cappuccinotopping. En snijd het gebak in vierkantjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Cappuccino brownies

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1150kJ
274kcal
1348kJ
322kcal
Vetten 20g 24g
Koolhydraten 20g 23g
Eiwitten 2.5g 2.9g