Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Charlotte met frambozen  

Mmm... dit vaderdagcadeau doet zelfs de stoerste papa's watertanden.

12 porties

moeilijk 15 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Charlotte met frambozen  

Voor het deeg:

2 eieren
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
55 g suiker
40 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetje poedersuiker

Voor de vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
200 g frambozen
750 ml vloeibare room
100 g suiker

Voor de decoratie:

100 g frambozen
enkele muntblaadjes

Bereiding

Bereiding

1

Lange vingers deeg

Klop de eigelen op met 25 g suiker en 1 zakje Vanille Suiker.

2

Klop de eiwitten op met 55 g suiker.

3

Meng beide bereiding tot een luchtig geheel en voeg er de gezeefde bloem en Backin door.

4

Doe het geheel in een spuitzak en bedek een bakplaat met bakpapier. Teken 2 cirkel even groot als de bodem van je bakvorm (18cm) op je bakpapier. En spuit het deeg in een spiraal = bodem en midden van de Charlotte Voor de rand / band tegen een band van 8 cm over de breedte van je bakplaat op het bakpapier en spuit dan de koekjes tegen elkaar.

Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

5

Voor de bavarois :

Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar.

6

Week de gelatine in koude water.

7

Neem 250 g banketbakkersroom en plet 200 g frambozen eronder. (laat 50g frambozen opzij voor de afwerking)

8

Klop de room half op met suiker, knijp de gelatine uit en smelt op een zacht vuurtje.

9

Voeg de Gelatine straalsgewijze toe aan de banketbakkersroom en laat enkele ogenblikken stollen alvorens de halfopgeklopte slagroom toe te voegen.

10

De charlotte

Plaats de band lange vingers langs de rand van de bakvorm en de bodem. Vul de taart met de helft van de frambozenbavarois. Leg terug een cirkel lange vingers biscuit en doe er de rest van de bavarois op.

11

Laat de taart opstijven in de koelkast. Werk af frambozen en wat muntbladjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Charlotte met frambozen  

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1449kJ
345kcal
853kJ
203kcal
Vetten 25g 14g
Koolhydraten 24g 14g
Eiwitten 19g 11g