Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Cheesecake met rood fruit (no bake) 

Deze cheesecake moet je niet bakken enkel laten opstijven in de koelkast en smullen maar.  Met vegetarisch geleermiddel.

16 porties

enige ervaring gewenst 45 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cheesecake met rood fruit (no bake) 

Voor het deeg:

250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
125 g zachte boter
1 ei

Voor de vulling:

750 g plattekaas
250 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
400 ml vloeibare room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
125 g frambozen
125 g bosbessen
1 ½ zakjes Dr. Oetker Vegetarisch Geleermiddel

Bereiding

Bereiding

1

Voor het deeg:

Meng de bloem, Backin, suiker, boter en het ei. Kneed tot een glad deeg.

2

Rol de helft van het deeg uit zodat het de bodem van de springvorm volledig bedekt. Bak 12-15 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.

3

Herhaal deze stappen voor de tweede helft van het deeg, maar snij het deeg in 16 taartstukken vóór het bakken. Laat opnieuw afkoelen.

4

Voor de vulling:

Meng de plattekaas met suiker en Bourbon Vanille Suiker en voeg 5 druppels Citroenaroma toe.

5

Verwarm 150 ml vloeibare room en voeg 1,5 zakje Vegetarish geleermiddel toe. Laat even afkoelen.

6

Giet de resterende 250ml room in een kom, voeg 1 zakje Klop-Fix toe en klop dit op tot stevige slagroom. Voeg de slagroom en de room met gelatine bij de plattekaas en meng. Dit wordt de vulling van de cheesecake.

7

Plaats de voorgesneden koekbodem in de springvorm. Giet de helft van de vulling over de bodem. Verdeel het fruit over de vulling en giet de rest van de vulling erover. Bedek met de tweede koekbodem en laat min. 3u opstijven in de koelkast.

8

Haal de cheesecake uit de koelkast. Maak daarna de springvorm los, leg een bord op de cheesecake en draai deze om. Verwijder de bodem van de springvorm en bestrooi met poedersuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Cheesecake met rood fruit (no bake) 

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1390kJ
332kcal
1003kJ
239kcal
Vetten 17g 12g
Koolhydraten 27g 19g
Eiwitten 23g 17g