Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocolade brownie taart

Versier je taart met emoji decoraties.

10 - 15 stukken

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocolade brownie taart

Voor het browniedeeg:

175 g chocolade (min. 75% cacao)
125 g zachte boter
25 g bloem
½ koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 ei
1 eidooier
125 g basterdsuiker (donkere)
snufje zout
85 g hazelnootjes (fijngemalen)
1 flacon Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor de chocoladevulling:

400 g chocolade (min. 75% cacao)
50 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
600 ml slagroom (min. 40% vet, goed koud)

Voor de decoratie:

een beetje cacaopoeder en enkele leuke emoji decoraties

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de springvorm in.

2

Voor het deeg:

Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze wat afkoelen. Zeef de bloem met het bakpoeder en het snufje zout onder elkaar. Klop de eieren met de suiker tot een dik schuim. Roer er beurtelings de chocolade, de bloem en de gemalen hazelnoten onder.

3

Giet het deeg in de ingevette bakvorm. Bak de brownie gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat deze volledig afkoelen.

De bakvorm en de glazen kom.

Kies een bakvorm die juist past in de glazen kom die je uiteindelijk zal gebruiken voor de vulling van de taart.

4

Voor de vulling:

Smelt de chocolade in stukken samen met de olie au bain-marie. Klop de zeer koude room half op. Meng de helft van de half opgeklopte slagroom onder de gesmolten chocolade. Roer goed om en voeg de rest van de slagroom toe. Roer dit voorzichtig verder om tot een homogene massa.

5

Bekleed de glazen kom met plasticfolie. Giet hierin voorzichtig de chocoladevulling en strijk het geheel glad. Leg de afgekoelde brownie op de chocoladevulling. Laat het geheel 1 nacht in de koelkast opstijven.

6

Afwerking:

Haal de kom uit de koelkast en stort de taart op een serveerschaal of taartkarton. Bestrooi de taart met het cacaopoeder en versier deze.

Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocolade brownie taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1924kJ
459kcal
1952kJ
466kcal
Vetten 36g 37g
Koolhydraten 27g 28g
Eiwitten 13g 13g