Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Chocolade Muffins voor het WK

Recept met bereiding voor Muffins van Dr. Oetker.

12 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocolade Muffins voor het WK

Voor de muffins:

1 bereiding voor Dr. Oetker Muffins met stukjes chocolade
2 eieren
125 ml olie
75 ml water of melk
3 eetl. cacaopoeder ongesuikerde

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Stiften Chocolade
Dr. Oetker Kleurstof
200 g marsepein
50 g poedersuiker
100 g Dr. Oetker Rolfondant wit

Bereiding

Bereiding

1

Plaats de 12 bijgevoegde muffinvormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bereid de Muffins zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de cacao toe en meng met een klopper.

3

Vul de 12 vormpjes tot 2/3 en strooi er de rest van de chocoladestukjes over.

4

Plaats de bakplaat in het midden van oven en bak ca. 20 min. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een muffin. De muffins zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn.

Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 160 °C // Baktijd: ongeveer 20 min.

5

Verdeel de rolfondant in 2 en kleur één helft rood met de rode kleurstof. Rol elk stuk uit. Snij 6 vierkanten (4,5 x 4,5 cm) uit elke helft met behulp van een klein scherp mes. Snij dan de shirts uit. Versier met behulp van de chocoladestiften en laat drogen.

6

Zodra de muffins zijn afgekoeld kan je starten met de versiering. Meng de poedersuiker met 200 g marsepein in een kom. Kleur de marsepein met groene kleurstof en pers de marsepein daarna door een knoflookpers. Dit wordt het grasveld op de muffins. Leg de shirts erop en serveer!

Tip: Lust je geen marsepein, neem dan een extra pakje Dr. Oetker Rolfondant.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocolade Muffins voor het WK

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1569kJ
375kcal
1765kJ
422kcal
Vetten 24g 27g
Koolhydraten 35g 39g
Eiwitten 3.3g 3.7g