Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocolade - peerhart

voor 8 personen

8 porties

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocolade - peerhart

Bereiding

Bereiding

Ingrediënten:

Voor de chocoladebodem: 200 g boter (op kamertemperatuur), 200 g cakebloem, 200 g bruine basterdsuiker, 4 eieren (op kamertemperatuur), 4 el cacaopoeder (25 g), 3 el suiker, 4 el water, 45 g geschaafde amandelen (1 zakje)

Voor de vulling: 200 g Mascarpone (roomkaas), ¼ l slagroom, 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix, 2 ml Dr. Oetker Rumaroma (1 theelepel), 50 g suiker, 1 pot/blik peren op sap

Voor de decoratie: een chocoladereep

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 160 °C / Heteluchtoven: 145 °C / Gasoven: stand 2-3 / Baktijd: ca. 50 minuten

1

Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter en bedek de bodem met de geschaafde amandelen. Meng in een kommetje de cacaopoeder met 3 el suiker en roer dit met 4 el water tot een papje. Klop de zachte boter met de suiker luchtig. Mix één voor één de eieren er door heen. Voeg het cacaopapje toe en klop dit 3 minuten op de hoogste stand. Voeg de gezeefde cakebloem toe en mix dit op de middenste stand tot een glad beslag.

2

Stort het beslag in de ingevette springvorm. Bak de chocoladebodem ca. 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen.

3

Snijd de chocoladebodem tot een hartvorm. Snijd de bodem horizontaal doormidden. Besprenkel het onderste deel met het sap van de peren. Klop de slagroom met de suiker, rumaroma en de Klop-Fix stijf. Meng de Mascarpone erdoor heen. Bestrijk de onderste helft van de chocoladebodem met de helft van de vulling en steek hier plakjes peer in. Leg de bovenste helft van de chocoladebodem hierop en bestrijk deze met de rest van de vulling. Druk hier eventueel ook schijfjes peer in.

4

Decoreer het hart met gesmolten chocolade (snijd de chocoladereep in stukjes en smelt dit in een pannetje au bain-marie). Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocolade - peerhart

Per portie / stuk Per 100 g / ml