Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Chocoladecake met Chocolademousse

Recept met de bereiding voor Chocoladecake en Chocolademousse van Dr. Oetker.

12 stukken

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladecake met Chocolademousse

Voor de chocolademousse:

1 bereiding voor Dr. Oetker Chocolade Mousse
150 ml melk
50 ml room (30 – 33% vetgehalte)

Voor de chocoladecake:

1 bereiding voor Dr. Oetker Chocoladecake
125 g zachte boter
3 eieren
4 eetl. melk

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
30 g rode bessen

Bereiding

Bereiding

1

Chocolademousse

Bereid 1 zakje Chocolademousse zoals aangegeven op de verpakking.

2

Klop het geheel ca. 1 min. met de mixer (met garden) op de laagste stand. Klop vervolgens ca. 5 min. op de hoogste stand verder op.

3

Giet de mousse in een schaal en zet deze gedurende 2 uur in de koelkast.

4

Chocoladecake

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 160 °C.

5

Bereid de Chocoladecake zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel het deeg over een springvorm met een doorsnede van ca. 17 cm.

6

Plaats de vorm in de oven. Prik na 40 min. met een mes in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder en controleer regelmatig.

7

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem ca. 1 uur afkoelen op een rooster.

8

Snij vervolgens de chocoladecake horizontaal middendoor.

9

Smeer de bovenzijde van de onderste laag in met chocolademousse. Plaats daarna beide delen van de chocoladecake weer op elkaar.

10

Werk af met chocoladeglazuur en roodfruit.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladecake met Chocolademousse

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 934kJ
351kcal
905kJ
340kcal
Vetten 25g 24g
Koolhydraten 25g 24g
Eiwitten 5.1g 5g