Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocoladekoekjes met rum

20

20 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladekoekjes met rum

Voor het deeg:

125 g boter
250 g rietsuiker
snufje zout
50 g chocolade, puur (gesmolten)
2 eieren
2 ml Dr. Oetker Rumaroma
4 eetl. cacaopoeder
260 g bloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 g witte chocolade (fijngehakt)
50 g melkchocolade (fijngehakt)
50 g amandelen (fijngehakt)

Voor de versiering:

50 g chocolade, puur (gesmolten)
50 g witte chocolade (gesmolten)

Bereiding

Bereiding

Baktijd en -temperatuur:

Baktijd: ca.10 minuten / Elektrische oven: 180 – 190 °C / Gasoven: stand 3 - 4

1

Klop de boter met de suiker en het zout schuimig, voeg de afgekoelde gesmolten chocolade, de eieren en het aroma toe en roer tot de ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Meng en zeef de cacao, de bloem en de Backin door elkaar en schep in kleine porties door het botermengsel. Roer de witte chocolade, de melkchocolade en de amandelen erdoor.

2

Leg steeds met een volle theelepel bergjes deeg 5 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes midden in de oven tot de rand van de koekjes stevig, maar het midden nog wat zacht is. Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.

3

Doe de pure en witte chocolade elk apart in een klein spuitzakje over en garneer de koekjes hiermee.

tip

De koekjes kunnen drie dagen van tevoren worden bereid.  Zonder glazuur kunnen ze in de diepvriezer drie maanden worden bewaard.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladekoekjes met rum

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 864kJ
206kcal
1585kJ
378kcal
Vetten 9.9g 18g
Koolhydraten 18g 33g
Eiwitten 10g 19g