Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocoladerollentaart met appelmoes

voor 8 personen

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladerollentaart met appelmoes

Voor de bodem:

75 g lange vingers
70 g boter

Voor de rand:

40 chocolade wafelrollen

Voor de vulling:

750 g appelmoes
8 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
1 eetl. citroensap of 2 eetl. witte porto
400 ml slagroom
50 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon

Bereiding

Bereiding

1

Verkruimel de lange vingers voor de bodemvulling. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is, neem dan het pannetje van het vuur en roer de verkruimelde lange vingers erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm (doorsnede 20 cm) met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de chocoladerollen verticaal rondom de rand van de springvorm en druk ze goed aan.

2

Bereid voor de vulling de gelatine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de appelmoes met de port of citroensap. Knijp de gelatine goed knijpen, los hem op en roer door het appelmoesmengsel. Zet het mengsel in de koelkast. Klop de slagroom met suiker op. Roer de slagroom door het appelmoesmengsel zodra dit laatste begint in te dikken. Doe het mengsel van appelmoes en slagroom in de springvorm, strijk glad en laat ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

3

Verwijder de springvormrand voorzichtig met behulp van een mes. Was de appel, droog af en snijd hem in vieren. Snijd de kern eruit, snijd in dunne schijfjes en besprenkel met citroensap. Garneer de taart met appelschijven en muntblaadjes. Serveer de taart goed gekoeld.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladerollentaart met appelmoes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1082kJ
258kcal
974kJ
232kcal
Vetten 16g 15g
Koolhydraten 25g 23g
Eiwitten 8.3g 7.5g