Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocoladetaart voor papa

met de Bereiding voor Chocoladetaart

8 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladetaart voor papa

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Chocoladetaart
3 eieren
125 g boter
110 g hazelnootjes (fijngemalen)

Voor de decoratie:

2 zakjes Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Schrijfstiften
chocoladevlokken

Bereiding

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: 200°C / Heteluchtoven: 180°C / Gasoven: stand 3 - 4 / Baktijd: ca. 20 minuten

1

Voorbereiding:

Bekleed de bodem van de bakvorm met een passend stuk bakpapier en vet de vorm in. Schuif het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

2

Het deeg:

Doe de taartmix in een kom, voeg de gemalen hazelnoten, eieren en boter toe. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het mengsel daarna 2 minuten met de mixer op de hoogste stand. Schep het beslag in de bakvorm.

3

Voor het bakken:

Zet de bakvorm op het rooster onderin de oven en bak de taart in ca. 20 minuten gaar. U kunt controleren of de taart gaar is door een mes in het midden van de taart te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Bak anders nog enkele minuten langer. Neem de taart uit de oven en maak de taart los van de rand. Keer de taart op een taartrooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat de taart afkoelen.

4

Het glazuur:

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Schenk het warme glazuur van één zakje op de taart en strijk het glazuur met een mes gelijkmatig uit over de bovenkant van de taart. Schenk het glazuur uit het tweede zakje langs de rand en laat het afdruipen. Laat het glazuur opstijven.

5

De decoratie:

Maak de taart los van het rooster en leg hem op een serveerschaal. Schrijf op de bovenkant van de taart een tekst met Dr. Oetker Schrijfstiften en decoreer met chocoladevlokken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Chocoladetaart voor papa

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2495kJ
597kcal
1988kJ
475kcal
Vetten 45g 36g
Koolhydraten 37g 30g
Eiwitten 6.3g 5g