Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Circustaart

Een echte circustent uit biscuitdeeg.

56 stukken

eenvoudig 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Circustaart

Voor de cakes:

4 verpakkingen Dr. Oetker Biscuit
16 eieren
200 ml melk

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème
100 g zachte boter
125 ml melk

Voor de decoratie:

Dr. Oetker CupCake Rolfondant geel, groen en rood
Dr. Oetker Schrijfstiften
een beetje water of eetbare lijm, popcorn, ...

Bereiding

Bereiding

Nodige bakmateriaal:

2 springvormen (24 cm diameter), kegelvormige bakvorm, bakpapier, Dr. Oetker bakspray, uitstekertje in de vorm van een ster, tandenstoker

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrisch: 160°C // Hetelucht: 150°C // Gas: stand 2 - 3 // baktijd: ca.: 30 min.

1

Verwarm de oven voor op 160° C. Doe de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit in een kom en voeg er de andere ingrediënten aan toe. Klop alles stevig op met de mixer. Bekleed de springvormen met bakpapier, spuit er de Dr. Oetker Bakspray in en laat even drogen verdeel het mengsel gelijk over de drie vormen. Bak de biscuits in 30 - 35 minuten gaar en goudbruin.

2

Laat de cakes afkoelen. Maak ondertussen de luchtige botercrème door de inhoud van het zakje te vermengen met de andere ingrediënten. Wanneer de cakes zijn afgekoeld, zet je de twee ronde cakes op elkaar en kan je ze bestrijken met deze botercrème en nadien weer een half uurtje laten koelen in de koelkast.

3

Rol een klein stukje groene rolfondant uit en plak dit op de cakes. Rol dan de witte Dr. Oetker rolfondant uit en bekleed er de cakes mee. Laat het groene vakje helemaal vrij want dit wordt de ingang van het circus :) Zet de kegelvormige cake op de twee ronde cakes. Nu heb je al de vorm van je circustent.

Tip:

Als je liever een donkere ingang van de tent hebt, kan je de groene rolfondant kleuren met enkele druppels blauwe kleurstof.

4

Rol dan de rode Dr. Oetker rolfondant uit en snijd er lange driehoeken en kleine rechthoekjes uit om de circustent mee te versieren. Duw ook kleine rode sterretjes uit. Nu kan je taart beginnen versieren (zie voorbeeld op foto). Maak een vlaggetje met behulp van je tandenstoker om bovenaan de cake te zetten schrijf iets leuks op de ingang van je tent.

5

Nu enkel nog popcorn aan de kanten plakken met water of eetbare lijm en je circustent is klaar voor opening! Of om op te eten natuurlijk :)

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Circustaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 469kJ
112kcal
935kJ
223kcal
Vetten 5.2g 10g
Koolhydraten 12g 24g
Eiwitten 1.8g 3.6g