Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Citroen cake

Luchtige cake.

10 - 12 porties

eenvoudig 45 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Citroen cake

Voor het deeg:

4 eieren
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
200 ml vloeibare room
8 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
Dr. Oetker Bakspray
een beetje poedersuiker

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 150 ° C. Scheid het eiwit van het eigeel.

2

Klop de eiwitten op tot schuim.

3

Voeg zachtjes de suiker en de Vanille Suiker toe en blijf kloppen.

4

Voeg het eigeel toe en blijf kloppen.

5

Voeg voorzichtig de bloem en Backin toe en blijf kloppen.

6

Gebruik een springvorm. Bedek de bodem met bakpapier. Doe de bakspray in de springvorm.

7

Laat de cake afkoelen en voeg een beetje poedersuiker toe.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Citroen cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 414kJ
99kcal
1034kJ
247kcal
Vetten 6.2g 15g
Koolhydraten 8.6g 22g
Eiwitten 2.9g 7.3g