Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Citroencake met Gebaksglazuur

Nieuw bakmix voor Citroencake van Dr. Oetker. Geniet van een heerlijke citroencake, bedekt met gebaksglazuur.

10 - 12 porties

eenvoudig 50 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Citroencake met Gebaksglazuur

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Citroencake
100 ml melk
150 g zachte boter (of margarine)
3 eieren

voor de afwerking:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

Bereiding

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven. Verwarm de oven voor Elektrisch 180°C, Hetelucht 160 °C, Gas (stand) 2-3.

2

Vet de vorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen, of gebruik de Dr. Oetker Bakspray.

3

Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 3 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Giet het deeg in de vorm.

4

Zet de vorm in de oven. Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake.

5

Bak de cake ca. 35 min. verder. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

6

Leg het zakje in een kom met ruime hoeveelheid heet water gedurende ca. 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

7

Haal het zakje uit het water en kneed het goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en verspreid het vloeibare glazuur met een mes over de citroencake.

8

Dien op wanneer het glazuur opgesteven is.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Citroencake met Gebaksglazuur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 737kJ
175kcal
1278kJ
303kcal
Vetten 9.4g 16g
Koolhydraten 20g 34g
Eiwitten 1.7g 2.9g