Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Citroenhartjes

voor Valentijn

12 - 16 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Citroenhartjes

Bereiding

Bereiding

Ingrediënten:

500 g gezeefd bloem, ½ zakje Dr. Oetker Backin, 4 eidooiers, 375 g in stukjes gesneden koude boter, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 1 – 2 eetlepels koude room, 5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma

1

Meng en zeef bloem en Backin in een mengkom. Vorm een kuiltje in het midden, doe hierin de overige ingrediënten in de volgorde zoals staat aangegeven. Bedek deze met een beetje bloem en kneed dit van het midden uit snel tot een glad deeg.

2

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm, steek met een uitstekertje hartvormige koekjes uit en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmd)

Heteluchtoven: 160°C (voorverwarmd)

Baktijd: 15 min.

Tip:

U kunt de koekjes ook met een beetje confituur twee aan twee samen plakken en deze eventueel met een beetje glazuur decoreren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Citroenhartjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml