Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Crème brûlée taartjes

Maak zelf heerlijke Crème brûlée taartjes de banketbakkersroom en Backin (bakpoeder) van Dr. Oetker.

5 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Crème brûlée taartjes

Voor het kruimeldeeg:

200 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 ml water
100 g zachte boter

Voor de vulling:

100 g bosbessen
een beetje boter en suiker
500 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

Bereiding

Bereiding

1

Bereiding van het Kruimeldeeg:

Meng de bloem met het zakje Dr. Oetker Backin in een grote kom. Voeg het water en de zachte boter toe. Kneed het deeg tot een dikke massa, rol er een bol van en laat een half uur rusten op een koele plaats.

2

Bereiding van de taartjes:

Rol het deeg uit, verdeel het over 5 kleine taartvormpjes en prik met een vork in de bodem. Bak het deeg 15 min. in een oven op 170°.

3

Verwarm ondertussen de bosbessen met wat boter en suiker in een pan. Haal de taartjes uit de oven en verdeel de bosbessen en hun sap over het deeg.

4

Bereid de Dr. Oetker Banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking en laat 15 min. rusten in de koelkast. Verdeel daarna de room over de 5 taartjes.

5

Bestrooi met Dr. Oetker Bourbon vanillesuiker en plaats de taartjes enkele minuten onder de ovengrill voor een krokant laagje. Smullen maar!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Crème brûlée taartjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1640kJ
391kcal
711kJ
169kcal
Vetten 20g 8.6g
Koolhydraten 20g 8.8g
Eiwitten 32g 14g