Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cuberdon cupcakes

voor 12 stuks

12 stukken

enige ervaring gewenst 40 Minutes

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cuberdon cupcakes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
9 cuberdons

Voor de versiering:

1 zakje Dr. Oetker Roze Glazuur
Dr. Oetker Strooifeest
cuberdons

Bereiding

Bereiding

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Laat de cuberdons op een zacht vuurtje één voor één smelten in de 75 ml melk. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren en het cuberdons-melkmengsel melk toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 30 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Oventemperatuur en baktijd:

elektrische oven ca. 160° C heteluchtoven ca. 140° C Baktijd: ca. 30 minuten

2

Leg het zakje roze glazuur gedurende ca. 5 minuten in een kom met warm water. Let erop dat het zakje goed onder het water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed het. Knip het bovenste hoekje af ( zie kniplijn op het zakje) en giet het vloeibaar geworden glazuur op de afgekoelde cupcakes. Smeer het glazuur open met een mes. Bestrooi met Dr. Oetker Strooifeest. Leg een sneetje cuberdon bovenop de cupcake. Laat ca. 30 minuten afkoelen.

Tip van de chef: een dakje van cuberdon

Plaats samen met de cupcakes één cuberdon per cupcake in de oven op een siliconen bakmat om te bakken en laat deze afkoelen. Leg deze als versiering bovenop de cupcakes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Cuberdon cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 719kJ
172kcal
1290kJ
308kcal
Vetten 9.9g 18g
Koolhydraten 19g 34g
Eiwitten 1.7g 3.1g