Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Hartige Pannenkoeken

Goed voor 10 pannenkoeken met de Bereiding voor Pannenkoeken van Dr. Oetker.  

10 - 12 pannenkoeken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Hartige Pannenkoeken

Voor de pannenkoeken:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml melk

Voor de vulling:

150 g spinazie
250 g kerstomaten
150 g groene asperges
10 g knoflook (een teentje)
2 eetl. olijfolie

Voor het bestrooien:

120 g kaas (geitentekaas)
enkele geschaafde amandelen

Bereiding

Bereiding

1

Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan voor de pannenkoeken goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm au bain-marie.

2

Was spinazie en laat uitlekken. Snij de tomaten in schijfjes. Verwijder het onderste deel van de aspergestengels en snij ze in 3 of 4 stukken. Pel de knoflook en plet hem.

3

Verhit de olie in een pan, leg de asperges en bak tot ze glanzend zijn. Voeg de tomaten, knoflook en spinazie toe. Bak nog een minuut en breng op smaak met peper en zout.

4

De afwerking:

Giet een deel van het spinazie- en tomatenaspergemengsel over de pannenkoeken, voeg geraspte geitenkaas en wat amandelen toe in plakjes en rol ze op. Serveer warm.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Hartige Pannenkoeken

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 384kJ
90kcal
435kJ
103kcal
Vetten 5.9g 6.6g
Koolhydraten 4.1g 4.6g
Eiwitten 5.1g 5.8g