Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Italiaanse pannenkoeken à la bolognaise

voor 10 tot 12 stuks

10 - 12 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Italiaanse pannenkoeken à la bolognaise

Voor de pannenkoeken:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml melk
snufje zout
een beetje peterselie of bieslook (fijngehakt)

Voor de vulling:

1 ui
250 g gehakt
selderij (1 stengel, in stukjes gesneden)
100 ml rode wijn
70 g tomatenpuree
een beetje oregano (1/2 koffielepel)
peper
snufje zout

Extra:

50 g parmesaanse kaas
boter of olie om in te bakken

Bereiding

Bereiding

1

Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Meng er daarna het zout en de groene kruiden door en zet dit geheel even aan de kant.

2

Pel de ui en snipper deze. Fruit de ui in een beetje boter of olie en voeg het gehakt toe. Meng er bleekselderij, wijn, tomatenpuree, oregano, peper en zout door. Laat de vulling een kwartiertje stoven. Verwarm de oven voor.

3

Maak de pan goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Schep 1 à 2 eetlepels bolognaisesaus op de pannenkoek en rol hem op. Schik de opgerolde pannenkoeken in een vuurvaste schaal en houd ze warm in de oven.

Elektrische oven: 170°C (voorverwarmd)

Heteluchtoven: 150°C (voorverwarmd)

4

Bestrooi daarna elke pannenkoek met Parmezaanse kaas en zet ze nog even terug in de oven totdat de kaas een beetje gesmolten is.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Italiaanse pannenkoeken à la bolognaise

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 341kJ
81kcal
469kJ
111kcal
Vetten 4.1g 5.6g
Koolhydraten 5.3g 7.3g
Eiwitten 4.6g 6.3g