Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Nationale Fruittaart

Chalenge 2: een lekker zomers recept van Elien op Elien's cuisine.

6 - 8 stukken

enige ervaring gewenst 25 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Nationale Fruittaart

Voor het deeg:

250 g bloem
125 g boter
90 g poedersuiker
30 g amandelpoeder
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de banketbakkersroom:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor de afwerking:

50 g kersen
50 g bosbessen
50 g braambessen
150 g ananas
50 g frambozen
50 g aardbeien
50 g aalbessen
1 zakje Dr. Oetker Taartina

Bereiding

Bereiding

1

Doe alle ingredienten voor het deeg in een foodprocessor en laat mengen tot je een mooie deegbal krijgt.

2

Wikkel het deeg in keukenfolie en leg minstens 30min in de koelkast om op te stijven.

3

Vet een taartvorm in met een beetje boter en bebloem de vorm. Haal het opgestijfde deeg uit de koelkast, Rol het deeg uit op een stuk bakpapier met een deegrol tot een grote lap van ongeveer 5mm, neem het bakpapier met het uitgerolde deeg op en keer om boven de taartvorm zodat de deeglap in de vorm valt. Duw het deeg goed aan in de vorm en snij het overtollige deeg weg aan de randen.

4

Zet de taartvorm terug 20 a 30min in de koelkast zodat het deeg terug kan opstijven.

5

Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de taartvorm uit de koelkast, leg een stuk bakpapier in de taart en vul op met bakbonen of koperen muntjes.Bak de taart zo blind in de oven voor ongeveer 20 a 25min zodat de bodem mooi goudbruin gebakken wordt.

Elektrisch 190 °C // Hetelucht: 190 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ongeveer 25 min.

6

Giet de mix voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. meng het geheel met een klopper tot de room glad is. Zet het mengsel gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar.

7

Haal uit de oven en laat afkoelen.Verwijder voorzichtig de bakbonen en laat verder volledig afkoelen.

8

De afwerking:

Vul de taartbodem met de banketbakkersroom.Verdeel hierop het fruit.

9

Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart.

Recept gemaakt door Elien van Elien's Cuisine.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Nationale Fruittaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1290kJ
307kcal
775kJ
185kcal
Vetten 14g 8.4g
Koolhydraten 23g 14g
Eiwitten 21g 12g