Flag

Pannenkoeken met chocolademousse

10 - 12 stukken
Gemakkelijk
40
voor 10 tot 12 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken
1 verpakkingDr. Oetker Pannenkoeken
450 mlhalfvolle melk
Voor de vulling
1 bereiding voorDr. Oetker Mousse Light Chocolade
250 mlhalfvolle melk
Voor de abrikozensaus en de afwerking
½ blikabrikozen (240 gr)
2 blaadjescitroenmelisse

Gemaakt met:

1

Voor de chocolademousse

Roer de inhoud van het zakje Dr. Oetker Mousse light in 250 ml koude melk. Klop dit mengsel met de mixer op de hoogste stand in 5 minuten op en plaats de mousse gedurende 2 uur in de koelkast.

2

Voor de abrikozensaus

Pureer de abrikozen en het sap fijn in een hoge kom.

3

Voor de pannenkoeken

Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan voor de pannenkoeken goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm au bain marie.

4

Afwerking

Beleg de lauwe pannenkoeken voor de helft met chocolademousse, vouw de andere helft over de chocolademousse en sla de randen om. Serveer de pannenkoeken met een beetje abrikozensaus en garneer het bord met enkele blaadjes citroenmelisse.