Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Pink Flamingo Cupcakes

Met dit recept tover je Dr. Oetker cupcakes om in sierlijke flamingo’s.

12 stukken

eenvoudig 30 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Pink Flamingo Cupcakes

Voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 g boter
75 ml melk

Voor de versiering:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen rood
Dr. Oetker Chocoladestiften

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 30 min.

2

Plaats de cakevormpjes op de bakplaat. Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter, de eieren en de melk bij. Meng het geheel met de mixer terwijl je de snelheid opdrijft tot een glad deeg. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten.

3

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

De decoratie:

De koppen en vleugels kunnen een dag van tevoren worden gemaakt!

4

Neem ongeveer ¾ van de Rolfondant. Kleur het met de rode Kleurstof tot de gewenste kleur er is. Neem 1/3 van de roze rolfondant en maak een rol. Snij de rol in 12 stukken om de nek en het hoofd te vormen. Prik er een tandenstoker door en laat drogen. Snij de 24 ruiten uit de rolfondant met een scherp mes om de vleugels te maken. Met de niet witte Rolfondant , maak 12 snavels, lijm ze met de chocolade stift aan de nek en teken de ogen en de snavels met de Chocoladestiften. Laat alles drogen.

5

Rol de resterende rolfondant uit en snij cirkels overeenkomstig met de grote van de cupcakes . Plaats de cirkels op de cupcakes. Maak een gleuf aan beide zijden van de cupcake en plaats de vleugels. Net voor het opdienen, plaats hoofden op cupcakes.

Belangrijk! Vergeet niet om de tandenstokers te verwijderen of gasten te verwittigen!

Recept gemaakt door Petra van ww.sprinklesonacupcake.com

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Pink Flamingo Cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 794kJ
190kcal
1376kJ
329kcal
Vetten 11g 18g
Koolhydraten 21g 36g
Eiwitten 1.7g 3g