Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Romige Fruittaart

De kers op de garden party,  oops  op de taart! Met Dr. Oetker Banketbakkersroom en Backin.

8 porties

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Romige Fruittaart

Voor het deeg:

175 g boter
100 g poedersuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. melk

Voor het bestrijken:

50 g witte chocolade (gesmolten)

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor de decoratie:

200 g aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Taartina
200 g kersen

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) / Baktijd: ca. 25 min.

1

Klop de boter, poedersuiker, vanillesuiker en het ei romig. Meng de bloem met de Backin, zeef dit over het botermengsel, voeg de melk toe en meng alles. Giet het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

2

Giet de Bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. meng het geheel met een klopper tot de room glad is. Zet het mengsel gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar.

3

De taartbodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, vervolgens op een taartrooster storten, bestrijken met de gesmolten chocolade en verder laten afkoelen.

4

Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart.

5

Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met het schoongemaakt fruit.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Romige Fruittaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1707kJ
407kcal
798kJ
190kcal
Vetten 21g 9.6g
Koolhydraten 29g 14g
Eiwitten 25g 12g