Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Speculoos cupcakes

voor 12 cupcakes

12 cupcakes

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Speculoos cupcakes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
9 speculoos koekjes

Voor de versiering:

enkele speculoos koekjes
Dr. Oetker Topping Vanille
Dr. Oetker Stiften Chocolade
Dr. Oetker Zilverparels

Bereiding

Bereiding

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Verkruimel de speculooskoekjes. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren, de melk en het speculooskruimels toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 30 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

2

Kneed de Cupcake Topping Vanille gedurende enkele minuten. Spuit een toefje topping op de cupcake, bestrooi het met wat speculoospoeder. Leg een Cupcake Zilver Pareltje op het toeje. Vermeng de Cupcake Topping Vanille gedurende enkele minuten. Maak over de hele cupcake kleine toefjes, op regelmatige afstand van elkaar verspreid. Werk deze spitsjes af met een Cupcake zwarte chocolade Stift. Breng een laag Topping Vanille aan op de cupcake en bestrooi deze rijkelijk met tot poeder verbrokkelde speculoos. Plaats er een decoratie-element bovenop (een hartje, een bloem, ...) die u uit een speculooskoekje snijdt.

tip van de chef

Vervang de speculoos door kaneel of een mengsel van speculooskruiden

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Speculoos cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 606kJ
145kcal
1332kJ
318kcal
Vetten 10g 22g
Koolhydraten 11g 24g
Eiwitten 1.8g 3.9g