Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tomaat-mozarella pannenkoeken

voor 10 tot 12 stuks

10 - 12 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Tomaat-mozarella pannenkoeken

Voor het beslag:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken (200 g)
450 ml melk

Voor de garnering:

500 g kerstomaten
250 g mozzarella
een beetje basilicum

Extra:

boter
een beetje zout
een beetje peper

Bereiding

Bereiding

1

Voor de bereiding:

Maak het pannenkoekenbeslag volgens de bereidingswijze op de verpakking. Was en droog de tomaten en snijd ze in schijfjes. Laat de mozzarella afdruipen en snijd in dunne schijfjes. Spoel het basilicum af, dep de blaadjes droog en haal de steeltjes eraf.

2

Verhit boter in een bakpan. Roer het deeg goed door en bak de pannenkoeken goudbruin. Leg na het omdraaien van de pannenkoek 2 à 3 schijfjes mozzarella en 5 à 6 schijfjes tomaat op de reeds gebakken zijde. Laat de pannenkoek nog 2 minuten verder bakken zodat de mozzarella erop smelt. Bestrooi de gebakken pannenkoeken met zout en peper en garneer met basilicumblaadjes. Dien warm op.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Tomaat-mozarella pannenkoeken

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 319kJ
76kcal
362kJ
86kcal
Vetten 3.1g 3.5g
Koolhydraten 6.5g 7.4g
Eiwitten 5.2g 5.9g