Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Unicorntaart

Dr. Oetker bereiding voor biscuit en dit recept: al wat je nodig voor jouw Unicorn taart.

12 stukken

moeilijk 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Unicorntaart

Voor de bereiding:

2 bereidingen voor Dr. Oetker Biscuit
8 eieren
100 ml melk
Dr. Oetker Bakspray
Dr. Oetker Kleurstoffen
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Strooifeest

Voor de vulling:

250 g zachte boter
210 g poedersuiker
snufje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
3 eetl. confituur

Voor de decoratie:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
250 ml vloeibare room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstof
Dr. Oetker Chocoladestiften

Bereiding

Bereiding

2 ronde springvorm 18 cm.

1

Bereid de twee biscuits met de eieren en de melk zoals aangegeven op de verpakking. Giet het beslag in de 2 springvormen met 18 cm doorsnede. Bak ca. 40 min. De twee biscuits kunnen ook na elkaar gebakken worden als er maar 1 springvorm is.

2

De decoratie:

Neem de Dr. Oetker Rolfondant en rol hem uit. Snij er de bloemen uit en leg in elke bloem een parel en wat glittersuiker.

3

Voor de eenhoorn, vorm twee stengels met rolfondant en rol ze rond een sateprikker.

4

Voor de oren, rol de rolfondant uit snij er twee druppels uit. Kleur een beetje rolfondant blauw en vorm hier een kleinere druppel mee. Leg op elkaar en vorm de oren.

5

Voor de boter crème:

Klop de boter mooi los, voeg de suiker, Vanillesuiker en zout toe. Verdeel in twee kommen. Voeg de confituur toe in een van de twee kommen.

6

Snij elke biscuit in 2 schijven horizontaal. Leg een lepel boter crème met confituur op het bord en daarop de eerste schijf biscuit. Smeer een mooi laag boter crème op de biscuit. Herhaal tot elke schijf een laagje boter crème heeft. Smeer de niet gekleurde boter crème over de rand van de biscuit en zet in de koelkast.

7

De afwerking

Rol twee pakken Dr. Oetker Rolfondant uit om de taart te bedekken. Maak slagroom met de Dr. Oetker Klop-Fix en verdeel over 3 kommentjes en voeg in elk kommetje enkele druppels kleurstof toe.

8

Haal de biscuit uit de koelkast en leg er de rolfondant over. Doe de slagroom in een spuitzak en versier de biscuit. Voeg de bloemen toe, plaats de oren en de eenhoorn. Teken met de chocolade schrijfstiften de ogen. Maak een mooie foto en smullen maar.

Recept en afbeelding van blogster Kessy's Pink Sugar.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Unicorntaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2672kJ
638kcal
1324kJ
316kcal
Vetten 34g 17g
Koolhydraten 74g 37g
Eiwitten 8.6g 4.3g