Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Verjaardagstaart

recipe-Verjaardagstaart

met de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit

8 - 12 porties

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Verjaardagstaart

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

4 eetl. confituur (aardbeien)
400 ml crème (aardbeiencrème of crème patissier)

Voor de decoratie:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker CupCake Rolfondant geel, groen en rood

Bereiding

Bereiding

Baktemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: ca. 160°C / Hete lucht oven: ca. 150°C / Baktijd: 30 – 35 min.

1

Verwarm de oven voor. Doe de bereiding voor biscuit in een kom en voeg er de eieren en de melk aan toe. Meng het geheel vervolgens eerst even op de laagste stand en vervolgens ongeveer 5 minuten op de hoogste stand.

2

Giet het deeg in de ingevette bakvorm, strijk het glad en plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking, doe het in de springvorm en bak het in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de vorm.

3

Gebruik voor het doorsnijden van de biscuit een groot taartmes. Bestrijk de onderste helft met aardbeienconfituur. Doe de rand van de springvorm terug rond de biscuit en bestrijd deze met aardbeiencrème. Bedek deze vervolgens met de andere helft van de taart.

4

Rol de witte rolfondant uit tot een grote cirkel. Bestrijk de biscuit met een dun laagje aardbeiencrème. Zo blijft de fondant mooi op z'n plaats. Bedekt nu te hele taart met de rolfondant en druk lichtjes aan. Snijd het teveel aan rolfondant weg met een scherp mes.

5

Nu kan je de verjaardagstaart versieren met gekleurde rolfondant en andere suikerdecoraties. Gebruik telkens een beetje CupCake Topping Vanille om alles te laten kleven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Verjaardagstaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1107kJ
264kcal
1188kJ
284kcal
Vetten 14g 15g
Koolhydraten 30g 32g
Eiwitten 7.9g 8.5g