Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vlindertaart

Lekker zomers

8 - 10 stukken

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Vlindertaart

Voor het deeg:

3 eieren
150 g suiker
2 ml Dr. Oetker Rumaroma (1/2 flesje)
180 g bloem
4 g cacaopoeder (1 eetlepel)
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
80 g boter

Voor het beleg:

300 g rabarber (schoongemaakt en kleingesneden)
500 g aardbeien (geschoongemaakt)

Voor de crème:

250 ml zure room
45 g poedersuiker (5 eetlepels)
citroensap (van 2 citroenen)
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
250 ml room

Voor de taartgelei:

1 zakje Dr. Oetker Taartina
250 ml water

Bereiding

Bereiding

1

Bereiding van het deeg

Klop de eieren met de suiker en het aroma romig. Meng de bloem met het cacaopoeder en de Backin, zeef dit over het eimengsel en meng alles samen met de boter. Plaats een springvormrand (26 cm Ø) op een ingevette en met bloem bestrooide bakplaat. Giet het deeg hierin, strijk het glad en beleg het met de stukjes rabarber. Plaats de bakplaat in het onderste deel van de voorverwarmde oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 35 minuten

2

Voor het beleg

Meng de zure room met de poedersuiker en het citroensap. Laat de gelatine weken zoals beschreven op de verpakking en los deze goed op in het zure roommengsel. Sla de room stijf en meng deze onder het zure roommengsel. Giet de crème op de taart, strijk het glad en plaats deze gedurende 2 uur in de koelkast.

3

De decoratie

Haal de taart voorzichtig uit de springvorm als de crème vast geworden is. Snij de taart in twee en leg de twee delen met de ronde kant tegen elkaar op een taartschaal (zie foto). Snij de aardbeien in langwerpige schijfjes en leg deze op de beide taarthelften. Gebruik 4 hele aardbeien in het midden als lichaam.

4

Afwerking met taartgelei

Bereid de Taartina met het water volgens de bereidingswijze op de verpakking en bestrijk de aardbeien hiermee. Plaats de vlindertaart tot het serveren in de koelkast.

Tip

Als voelsprieten kan u twee gedroogde rabarberdraadjes gebruiken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Vlindertaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1155kJ
275kcal
649kJ
155kcal
Vetten 14g 7.8g
Koolhydraten 20g 11g
Eiwitten 19g 11g